Våra drycker

Maglehems must n:o 4

Maglehem n:o 4, årgång 2020, är en smakrik, ekologisk och alkoholfri äppelmust med härlig doft och en lång och fyllig smak. Passar utmärkt som aperitif eller som dryck till lättare rätter.

Maglehem n:o 4 är gjord på äppelsorterna Gravensteiner, Cox Pomona, Cox Orange, Ingrid Marie och Ribston. Efter pressning av äpplena och varsam pastörisering får musten en flerårig hållbarhet. Varje flaska, 63 cl, innehåller saften av 1 kg äpplen, inget annat.

Beskrivning från Systembolaget:

Mycket fruktig smak och doft med sötma och tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av honung, persika och apelsinskal.

Beskrivning: Must-SM:

Aromer av brända mandlar och gröna tomater, ngt oljig och övervägande syrlig med bra längd. Sherrysmakande rik äppelmust.

En fin måltidsmust, kanske för skaldjur med sötare tillbehör eller ”on the rocks” efter maten framför brasan.

Säljstart den 1 december 2020: Finns i Systembolagets fasta sortiment, i ca 300 butiker runt om i landet.

Art.nr: 1157501. Pris 48:-

Beställ den på systembolaget

Maglehem 4:14 Mousserande ekologiskt vin på äpplen

Maglehem 4:14, årgång 2014, är ett fylligt, halvsött mousserande ekologiskt vin på äpplen med härlig doft och en lång och fyllig smak. Passar utmärkt som aperitif eller som dryck till lättare rätter.

Maglehem 4:14 är baserat på äppelsorterna Cox Pomona, Cox Orange, Ingrid Marie och Ribston. Efter pressning av äpplena får vinet jäsa i ståltankar under ca ett år och därefter lagras på franska ekfat i ca 18 månader.

Alkoholhalt: 14%.

Beställ den på systembolaget

Maglehem 4:15 Fylligt, sött vin

Maglehem 4:15, årgång 2014, är ett fylligt, sött vin med härlig doft och en lång och fyllig smak. Passar utmärkt som aperitif eller som dryck till ost och dessert.

Maglehem 4:15 är baserat på äppelsorterna Cox Pomona, Cox Orange, Ingrid Marie och Ribston. Efter pressning av äpplena får vinet jäsa i ståltankar under ca ett år och därefter lagras på franska ekfat i ca 24 månader.

Alkoholhalt: 15 %.

Art nr: 9293202. Pris 193:-

Beställ den på systembolaget

Maglehem n:o 4:43 Eau de Vie de Pommes

Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, kryddor, aprikos, halm, nötter och vanilj.

Musten jäste på ståltankar och äppelvinet lagrades sedan två till fyra år på franska ekfat. Därefter destillerades vinet och spriten lagrades ytterligare ett till två år på franska ekfat.

Beställ den på systembolaget